Poobies > Papiersoorten | Bestel je proefdruk op jouw favoriet | POOBIES.NL

Dit zijn onze 4 papiersoorten

Bij de kaartjes uit onze basiscollectie kun je zelf je papiersoort kiezen. Hieronder laten we zien welke mooie papiersoorten we allemaal hebben. Handig: als je een proefdrukje bestelt, sturen we je voorbeelden van alle papiersoorten, zodat je ze in het echt kunt zien. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op!

Dit zijn de papiersoorten waar je uit kunt kiezen:

Papiersoorten basiscollectie

Natuurkarton

Natuurkarton is stevig en mat papier, goed geschikt voor dubbelgevouwen kaartjes. De populairste papiersoort voor kaartjes. 

Fotokaart

De voorkant van deze papiersoort heeft hoogglans, net als ansichtkaarten. Erg geschikt voor kaarten met een foto.

Luxe papiersoorten

We bieden ook enkele luxe papiersoorten aan. Dit papier is iets duurder dan onze standaard papiersoorten, daarom rekenen we er een kleine toeslag voor. Dit varieert van €0,10 tot €0,40, afhankelijk van de grootte van je kaart. In onze prijscalculator kun je uitrekenen hoeveel je kaartjes gaan kosten.

Oud-Hollands

Onze populairste luxe papiersoort. Zoals je kunt zien zit er wat structuur in het papier. De kleur is off-white waardoor de kleuren op je kaarten wat warmer worden. Heb je echter een kaartje met een groot kleurvlak, dan heb je bij een grote oplage een verhoogde kans op strepen. Wij raden aan Oud-Hollands alleen te gebruiken bij ontwerpen met een witte of lichte achtergrondkleur.

Parelmoer

Een chique papiersoort met glinstering, waardoor de kleuren op je kaartje wat intenser worden.

 

Wil je graag advies ontvangen over welke papiersoort het beste bij jouw kaartje past? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Papiersoort foliecollectie

Bij onze geboortecollectie en trouwcollectie kan je kiezen uit kaarten met foliedruk. Bij deze kaarten kan je kiezen uit 2 papiersoorten.

Coated karton

Coated karton is een gladde en stevige papiersoort en heeft een silk toplaag aan beide zijden. Hierdoor komt het goudfolie er duidelijk en mooi op te liggen. Coated karton is ons favoriet en wij bevelend het van harte aan. Het papiersoort weegt 300 gram.

Linnen

De linnen papiersoort is stevig met een lichte structuur. Heeft je kaart een groot kleuroppervlak, dan raden we deze papiersoort af, omdat het risico op strepen dan groter wordt. Het papiersoort weegt 300 gram en heeft een prijsopslag.

Prijscalculator ×

Kies een categorie

Soort kaart

Formaat

Papiersoort

Enveloppen

Aantal kaarten

Aantal enveloppen

Totaalprijs: